Uppfödningen

Vår kaninuppfödning startade 2003 med endast två lejonhuvade kaniner. Idag, åtta år senare, består den av lite mer än trettio renrasiga lejonhuvade kaniner i framförallt färgerna blå, blå zobel, havana, marburger egern, vit rödögd och lux. Emellanåt dyker det även upp andra färger.

Vi avlar enbart på sunda och friska djur som överensstämmer exteriört så nära standarden som möjligt. Speciellt stor vikt har lagts vid manen som är rasens kardinalpunkt. För oss är det en självklarhet att endast avla på kaniner med ett bra temperament och god överlevnadsförmåga utan några genetiska defekter.

En annan viktig del i vår avel är att kontinuerligt ställa ut våra avelsdjur och få dem bedömda samt stambokförda. Vi försöker därför att åka på flera utställningar varje år.

Djur från vår uppfödning finns representerade i både Norge, Danmark och Finland.

Jag har gått jordbruksverkets kurs "Villkor för hållande, uppfödning & försäljning mm av kaniner".

Jag är medlem i Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund, Svenska dvärgkaninklubben samt Alingsåsortens Kaninavelsförening.

Mitt uppfödarnummer är G13.

Ni är varmt välkomna att höra av er om ni har några frågor eller är intresserade av en kanin från oss. Uppfödningen finns 4 mil norr om Göteborg, strax utanför Skepplanda.

Mvh Linda