Nyheter

2011-10-22

Det har fortsatt att gå bra för oss på utställningsfronten och dagens resultat är jag mycket nöjd med. Två kaniner fick 94 p vardera, en madagaskarhona i B-klass samt en havanahona i A-klass. Vår nya chinchillahane som är importerad från UK fick nu 93.5 p på sitt A-kort. Sämst gick det för en havanahane i B-klass på 92 p.

2011-10-19

Lördagen den 22 oktober har Alingsåsortens Kaf en social "trav och kanin" dag. Detta inkluderar utställning av kaniner samt föreningens höstmöte. Vi kommer att finnas på plats och har anmält fyra kaniner.

Övriga kaninutställningar som vi har planerat att åka på under hösten är Brålanda och Sätila. Sidan med planerade utställningar har därför blivit uppdaterad.

Framöver kommer en av våra avelskaniner att bli till salu. Det är en havanahona "Sagornas Athena", utställd och reggad på 94 p. Bild på henne finns på sidan om våra honor.

2011-09-27

En del av kaninungarna vi hade till salu är tingade och en del har redan börjat att flytta. Några nya kullar är upplagda under till salu-sidan.

2011-09-13

I helgen hade vår förening "Länsmästerskap för ungdjur". Vi var på plats och ställde ut två ungdjur, en chinchilla-hane som fick 93 p, och en havana-hona, Sagornas Bonita, som fick 94,5 p . Är med andra ord väldigt nöjd med helgens resultat.

Nu börjar vi också få flera kullar med ungar i färgerna blå och blå zobel. Jag vet att ni är många som har väntat länge på dessa kullarna och nu är de äntligen här :) Ni kan hitta kullarna på vår till salu-sida. Exakt vilka som kommer att bli till salu är ännu inte bestämt men det går bra att visa sitt intresse.

2011-07-26

Har fotat en av våra nya avelskaniner, Sagornas Bonita. En havanahona som ser mycket lovande ut. Bild på henne finns på vår sida om våra avelshonor.

2011-07-25

Nu har vi lagt upp några av kaninungarna som finns till salu. Kika in på vår till salu-sida för att se vad som finns. Foton på kaninungarna kommer att läggas ut under veckan.

2011-07-12

Alingsåsutsätllningen blev ingen höjdare poängmässigt. Luxen blev nollad då hon fortfarande var för långhårig och havannan jag skulla ha ställt ut hade börjat att fälla så hon fick stanna hemma. Desto roligare var det att träffa alla vänner och bekanta och titta på fina kaniner. Några av våra kaniner flyttade också i samband med utställningen och jag önskar de nya ägarna lycka till!!

2011-06-23

Det har hänt tråkigheter i vår kaningård sedan vår senaste uppdatering. Vår fina avelshane Frasse har dött hastigt :( Han har dock lämnat många fina avkommor efter sig så en liten bit av Frasse kommer för alltid att finnas kvar hos oss....

När det gäller kaninungar så har vi just nu många kullar. Det hoppar smått i nästan varenda bur :) Framöver kommer det därför att finnas kaniner till salu i många olika färger, till både sällskap och avel/utställning.

2011-06-07

Om bara några veckor har vi något så ovanligt som två små pojkar av rasen Dvärgvädur till salu. De är båda vita blåögda och födda den 30 april. I höstas tog vi nämligen över några dvärgvädurar och detta är första kullen hos oss.

2011-06-05

Den första vita rödögda hanen finns nu till salu hos oss. Efter högklassiga föräldrar både stam och poängmässigt. Han är född den 16 april i år och blir leveransklar i mitten av juni. Går bra att få levererad till Alingsåsutställningen. För info och bild på hanen kika in på vår till salu-sida.

2011-05-21

Har uppdaterat länksidan med några nya länkar samt tagit bort de som inte längre är aktuella.

Snart kommer de första kaninungarna för i år att vara leveransklara. Håll utkik på till salu-sidan för att se vad som kommer att finnas framöver.

2011-05-05

Jag har ju helt glömt av att berätta att vi har blivit SDK-klubbmästare 2010 i färgen vit rödögd. Kan inte annat än att medge att jag är riktigt stolt över denna utmärkelse :)

2011-05-02

Nu har de första kullarna för i år kommit och många fler är på väg. Vi kommer att få en rejäl babyboom i kaningården och vi håller tummarna för många fina avkommor. Framöver kommer vi därför att ha kaninungar till salu i bland annat färgerna vit rödögd, blå, blå zobel och havana.

2011-04-29

En vit rödögd hona är nu till salu, mer info hittar ni under till salu.

Om några veckor finns det fler kaniner till uthyrning. Hör av er för mer info.

2011-03-15

Det kanske är på sin plats med en liten uppdatering från LU. Vi ställde ut totalt fyra kaniner och poängen hamnade mellan 91-94 p. Vår Cinnamon fick med sina 94 p vara med och slåss om det fina priset BIR men snubblade på mållinjen då konkurresbedömningen mellan tre kaniner stod. Vi tar nya tag och hoppas att vi kan vara med i striden igen 2012 :)

2011-01-22

Oj vad tiden springer i väg! Det har redan gått flera månader sedan sista uppdateringen. Egentligen har det väl inte hänt så mycket här sen sist. Vi var på utställningen i Lena och fick helt okej resultat. Dock blev det inget Kvänum i januari 2011 som planerat. Djur var anmälda och allt var frid och fröjd till dagen innan, då min bil beslutade sig för att sluta fungera. Så jag fick snällt finna mig i att stanna hemma....

När det kommer till kaninungar så har det varit lika lugnt där. Inga parningar är gjorda ännu men planerna är att para några honor i början på mars.

2010-11-29

Till helgen blir det årets sista utställning för oss. Det blir i Lena den 4 december.

För första gången har vi parat en luxfärgad med en luxfärgad. Vi väntar med spänning på de första kullarna framöver :)

2010-11-28

Utställningen i Mantorp visade sig gå bra för en av våra egna uppfödningar. Tyvärr var vi inte själva på plats och ställde ut men har fått de glada nyheterna att Sagornas Angelfire, som numera ägs av Sanna Storm, fick 94,5 p. Ett stort grattis till er!! Kika gärna in på Sannas hemsida och titta på hennes fina kaniner, Stormens Kaniner.

2010-11-15

Utställningen i Sätila gick bättre än väntat. Det var framförallt poängen på luxarna som hade höjts ett snäpp. Rainbow fick 93,5 p, Skydancer 92,5 p och Absolut lemon 91,5 p. Så nu kan jag slappna av och stambokföra dem innan den 1 december.

Vi ställde också ut två vita rödögda i B-klass. Vår hane Snowy fick 93 p medan den andra blev nollad då hon var för lurvig :)

2010-11-08

Helgens utställning gick väl sådär, inga högpoängare men det var ju inte heller väntat. Tamarillo, vår blåa zobelhane var den som fick högst poäng, 93,5. Den högst bedömda luxen fick 92,5 p. Helt okej.

2010-10-27

Vårt jobb med färgen lux på de lejonhuvade kaninerna går sakta men säkert framåt. Flera luxar är anmälda till både utställningen i Brålanda och Sätila. De har dock fortfarande något dåliga manar även om de är dubbelmanade.

Två vita rödögda lejonhuvade kaniner finns nu också till salu, Sagornas Vanilla Dream och Sagornas Celtic Moon. Båda två har kompletta stamtavlor och går att ställa ut och avla på. Även Tamarillo är också till salu men ska först ställas ut i Brålanda, därefter är han redo att flytta.

2010-10-18

Då var ytterligare några av våra avelskaniner stambokförda. För närmare detaljer titta in på respektive kanin, Cinnamon, Nelly, Jasmine och Athena.

2010-10-11

Utställningen i Eksjö var ingen höjdare. Som vid vissa andra tillfällen bedöms lejonen hårt. Det var stora nedslag på bland annat kantiga kroppar, vikt, ej färdiga pälsar och fällning.

2010-10-06

Det drar ihop sig till kaninutställning i helgen. Kaninerna är borstade och pysslade med och färdiga att bedömas. Det är inte direkt några toppdjur den här gången som kommer att ställas ut men då den generella dispensen upphör den sista november behöver några kaniner ställas ut för att få poäng på A-kort.

2010-10-05

Jag kommer så sakta börja med att svara på alla mail som kommit under tiden jag har varit dålig. Det är många som väntar på svar men jag hoppas ni har förståelse med att svaren har fått vänta på sig.

Fler kaniner är på väg att stambokföras. Stamtavlor som är inskickade till Asp är: Nelly, Cinnamon, Jasmine och Athena.

2010-10-01

Lillegårds Tamarillo kommer att bli till salu efter utställningen i Eksjö. Han har full stam och kommer att ställas i klass A i Eksjö.

2010-09-14

Jag är äntligen på bättringsvägen. Dock har jag valt att ligga lite lågt under hösten & vintern med kaninerna och kommer endast att ta ett litet antal med väl utvalda kullar.

Däremot kommer det bli en hel del besök på utställningar framöver. Detta då dispensen för den lejonhuvade kaninen kommer att upphöra den sista november i samband med att den nya standarden börjar att gälla den 1 december i år. Så just nu pågår arbetet med att se till att alla kaniner blir stambokförda samt utställda på A-kort.

2010-08-18

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar sista tiden, detta då jag har varit krasslig ett tag. Är fortfarande inte helt kry men hoppas snart på att vara uppe på benen igen. Tyvärr blev det därför inget Hästholmen för vår del och av samma anledning blir det inte heller något besök i Helsingborg på kaninutställningen.

2010-07-31

Fixar och donar på sidorna om hanar och honor. Försöker att komplettera med bilder och info om alla våra avelskaniner vilket går sakta men säkert framåt. Vi har fått många fina kaninungar som ska stanna kvar hos oss för fortsatt avel och utställning i år så det är en del kaniner som ska läggas till.

En bild på Sagornas Afrodite är inlagd. Hon är en verklig skönhet och har en lång och tjock man utan dess like.

Vår nya avelshane i färgen havana, Sagornas be my Valentine hittar ni också en bild på, under hanar.

2010-07-24

Uppdaterat sidorna honor, hanar och till salu med bilder & info.

2010-07-21

Vi har flera kullar just nu med fina kaninungar. Kika in på vår till salu sida för att se vad som finns just nu. Bilder kommer att läggas ut efterhand som jag hinner med att fota dem.

2010-07-20

Det blev visst inga uppdateringar på hemisdan som planerat. Isabelle började att bli förkyld för några veckor sedan med hög feber. Strax efter utställningen i Dalbo blev jag också liggandes i feber och först nu har jag piggnat till lite, dock har Isabelle fortfarande feber till och från.

I Dalbo gick det strålande för våra kaniner. Utav fyra utställda fick tre stycken 94 p! Kaninerna som fick de fina poängen är Athena, Cinnamon och Aurora. Vi ställde också en hona i B-klass, Destiny, som fick 91 p, vilket är helt okej. Aurora har efter denna utställningen flyttat till Moa på Svartvidets Kaniner och Destiny till Ytterforsen Kaningård.

Vi lyckades kamma hem tre priser. 1 pris för bästa man (Cinnamon), 1 pris för bäst i färg på havana och ytterligare 1 pris för bäst i färg på blå.

Kommande utställningar är uppdaterad med nya utställningar som vi ser fram emot att åka på eller åtminstone ställa ut på.

2010-07-10

Har mottagit glada nyheter från utställningen i Dalbo. Tyvärr kunde jag inte åka dit själv denna helgen men jag har flera goda vänner som befinner sig på plats och kan rapportera vad som händer. Tre av mina kanier har fått 94 p och en fick 91 p, gissa om jag är nöjd och glad!?

Mer uppdateringar kommer under helgen när jag vet mer hur det har gått för de lejonhuvade kaninerna på plats.

Ni missar väl inte att besöka hemsidan "Lejonhuvade Kaniner i Sverige" för en komplett rapport och foton från dagens utställning.

2010-06-26

Det stuvas om i kaningården. Flera fina avkommor som ska sparas behöver det göras plats för. Det är inte lätt att välja vilka kaniner som ska behållas och vilka som ska säljas....Jag har dock tagit det svåra beslutet att sälja Sagornas Cherié då jag ska dra ner på antalet havanor.

Sagornas Destiny som är till salu kommer att ställas i B-klass i Dalbo.

2010-06-24

Vi önskar alla våra läsare en trevlig midsommar!

2010-06-18

Då var anmälan färdig och postad till kaninutställningen i Dalbo. Tyvärr blev det inte så många kaniner då de flesta fäller eller har ungar för tillfället.

Tamarillo, vår nya läckra avelskanin, har blivit fotad idag och finns nu att beskåda under Hanar.

2010-06-16

Efter mycket funderande har jag bestämt mig för att dra ner på antalet havanor. Jag har för tillfället flera fina avkommor som ska sparas efter olika honor och för att göra plats åt dessa behöver några av mina aveldjur säljas. Vilka som blir till salu i första skedet kan ni se på till salu-sidan samt sidorna Honor och Hanar.

Nya foton är upplagda på några av våra avelskaniner.

2010-06-15

Utställningen i Landskrona bjöd på minst sagt skiftande väder, hällregn ena stunden för att i nästa sekund övergå i strålande solsken. Det var en trevlig utställning och fint ordnat för både folk & fä. De lejonhuvade kaninerna som ställdes ut var i skiftande kvalité och rastypiskhet. De överlag låga poängen var därför inte helt oväntade, även om det naturligtvis fanns undantag som jag tyckte var värda mer poäng. Sammanlagt ställdes det ut 14 lejonhuvade kaniner.

Under lördagen hann jag också med att åka runt till flera loppisar och därmed göra några riktiga fynd :)

På söndagen var det dags för helgens andra utställning, denna gången i Skurup. Flera av gårdagens kaniner var återigen plats men det totala antalet var denna gången bara 7 st. Poängmässigt var det ungefär samma som i Landskrona, några kaniner hade höjt sig medan andra hade sänkt sig. Tack och lov så var det betydligt bättre väder denna dagen så vi slapp att bli dyblöta utan kunde istället sitta och njuta av solen.

För våra kaniner gick det helt okej. Vår lux placerade sig som bäst bedömda lejonet båda dagarna, i klass B. Som mest fick hon 93 p vilket jag är helt nöjd med.

Utställningen hölls samtidigt som Skurups Marknad så det fanns mycket att gå runt och titta på. Vi hittade återigen en garageloppis som vi tog en vända till där fler fynd inhandlades. När det så var dags att återvända hem höll vi på att inte komma iväg då bilen behövdes packas om flera gånger pga alla inköp som gjorts under helgen :)

2010-06-10
Ytterligare några av våra avelskaniner har blivit stambokförda, Sagornas Zarek, Sagornas Choco Fazette och Lois Lane. Stamboknumret på dem alla är R101.

2010-06-09
I dagarna har vi fått flera kullar med lejonhuvade kaninungar och väntar ytterligare några fler de nästkommande dagarna.

Det börjar dra ihop sig till helgens utställnignar. Tidigt på lördag bär det av till Landskrona och Skurup. Jag har tyvärr inga större förhoppningar om några höga poäng men det ska bli intressant att ställa ut på ny ort och träffa nya människor.

2010-06-08
Nu är Sagornas Nougat till salu. En avelshane som har gett många fina avkommor. Han är stambokförd och har komplett stamtavla.

2010-06-05
Pga ett sent återbud så finns det en mycket snygg blå zobel hane till salu. Han är född den 25 mars 2010. Mer info om honom hittar ni på vår salu-sida.

Två av våra kaniner har idag flyttat till Norge till Cecilie på KiaraLeons.

2010-05-30
På de svenska utställningar där grundarna av hemsidan
Lejonhuvad Kanin i Sverige (Sagornas eller Förgätmigejs) ställer ut kaniner kommer ett hederspris till bästa Lejonhuvade kanin som ställs ut av en junior att delas ut. Alla poäng över 0 "noll" räknas.

2010-05-25
Kaninutställningen i Berga i Västerhaninge kan nu ståta med en lejonhuvad kanin i färgen havana som fick 95 p. Ägare är Kristina Lundström på Hallsjös Kaningård så ett stort grattis till Kristina.

Det är glädjande att se att vår ras verkar klättra uppåt då det gäller kvalité och poäng. Det som är lite roligt för vår egen del är att det i 95 poängarens stam ligger djur som är uppfödda här på Sagornas :)

2010-05-23
De flesta av våra avelshonor har blivit parade eller har redan ungar. Framöver blir det därför inte så många utställningar. I mitten på Juni däremot så åker jag och Marianne (Förgätmigejs) ner till Landskrona & Skurup och deltar med några kaniner samt träffar en massa underbara människor.

2010-05-20
Jag har lagt ut en bild på vår nya avelshona, Sagornas Destiny. Hon är än så länge bara 3 månader gammal men ser redan nu lovande ut.

Länk-sidan har blivit uppdaterad med några nya länkar.

2010-05-18
Utställningen i Olofstorp är över och helgen har varit trevlig och mycket intensiv. Vi hade celebert besök från tre uppfödare från Stockholmstrakten och jag vill lova att det pratades mycket kaniner.

Hur gick det då för våra kaniner på utställningen? Tja, sådär. Det blev en poänsänkning på alla kaniner och jag hade hoppats på bättre och anser också att de var värda mer poäng, men men. För komplett resultatlisat besök vår hemsida "Lejonhuvad kanin i Sverige".

2010-05-11
Om bara några dagar, torsdagen den 13 maj, kommer vi att stå på Kilanda Marknad, kl 11-15, och visa upp höns & kaniner och till försäljning kommer vi att ha med oss både påfågelfjädrar, smycken, graverade glas och annat smått och gott!

Välkomna till en helt fantastisk marknadsdag med många djur att titta på och vacker hantverk att köpa.

2010-05-08
En lång och intensiv dag är till ända. Hela dagen har tillbringats på kaninutställningen i Finnerödja. Det blev lite blandade poäng på våra lejon, några som jag är nöjd med och vissa som jag är mindre nöjd med.

Nästa helg blir det ytterligare en utställning som vi ska åka på. Det blir på hemmaplan denna gången, i Olofstorp.

2010-04-26
I dag har jag fotat några utav mina avelshonor. Ni hittar nu bilder även på Crystal, Vanilla Dream, Plingeling, Cinnamon och Jasmine på sidan Honor.

2010-04-25
Utställningen i Bräkne-Hoby blev ingen höjdare. Mina tidigare högpoängare fick alla dåliga poäng. Jag måste hog hålla med andra uppfödare om att de lejonhuvade kaninerna och även andra raser får sämre poäng längre neråt i landet....

2010-04-22
Jag har tillsammans med Marianne på Förgätmigejs kaniner tagit fram en hemsida som enbart handlar om den lejonhuvade kaninen. Sidan är online sedan ett litet tag tillbaka och ni hittar den på www.lejonhuvadkanin.se

2010-04-20
Har äntligen fått iväg anmälan till kaninutställningen i Finnerödja. Vi kommer dit med sju stycken kaniner varav två av dem ska ställas i klass B.

Uppdaterat sidan med kommande utställningar.

2010-04-18
Har lagt upp några fler kullar under till salu.

2010-04-17
Bilder på till salu kaninerna är upplagda. Jag har också lagt upp foto på både Sagornas Zarek samt Sagornas Absolut Mango. Jag hade planerat att även fota några fler av våra avelskaniner men då det började blåsa rejält efter en stund fick jag avbryta fotandet.

2010-04-07
I nästan sista sekund blev det klart med en extra utställning. Vi kommer att ställa ut några av våra lejonhuvade kaniner på utställningen i Bräkne-Hoby den 24 april.

2010-04-04
Under senare år har jag bokfört alla mina kullar vad gäller både färger och man-anlag. De senaste årens målinriktade avel har lett till att endast kaniner med dubbelgen för man föds hos oss. Då jag anser att man-anlagen spelar en väsentlig roll i aveln av rasen tycker jag det är viktigt att öka kunskapen om hur detta fungerar.

Jag har därför skrivit en artikel om man-anlag som bygger på mina egna erfarenheter. Den är dock inte helt färdig ännu och bilderna är ännu inte inlagda men så fort det hinns med kommer artikeln att kompletteras. Jag hoppas den ska kunna vara till hjälp till alla er som föder upp lejonhuvade kaniner.

Länken finns ute i menyn till vänster, Man-anlag.

2010-04-02
Jag har kikat närmare på Blueberry Dreams kull idag. Det visade sig att den ungen som jag först trodde var en ljus blå zobel i själva verket är en blå/vit japantecknad.

2010-04-01
Nu finns det snart kaninungar till salu igen. Vi har två kullar som kommer att bli leveransklara v 16. Det är Lois Lane och Sagornas Cherié som har ungar. Både Lois Lane och Cherié är utställda på 94.5 p respektive 94 p. Dessa kommer troligtvis att passa mycket bra till både avel och utställning. Mer info om kullarna finns på till salu

2010-03-30
Både Sagornas Choco Fazette och Sagornas Blueberry Dream har fått ungar i helgen. Fazette fick 6 stycken, varav det ser ut att vara några som är svarta, havana och en japantecknad. Blueberry Dream fick fyra ungar, en vit rödögd, två blå zobel och en ljus blå zobel?

Några nya länkar har tillkommit.

2010-03-29
En mycket intensiv men intressant helg är till ända. I lördags var det Riksutställning och Dvärgkaninklubbens (SDK) Vinterspecial i Tierp.

Jag hade med mig sex utav våra lejonhuvad kaniner. Vi fick helt okej resultat men några av kaninerna fick lägre poäng än vad jag hade hoppats på. Vi fick dock en bronsblankett på en av våra blåa honor, Vixen. Crystal, den vita rödögda honan fick återigen 94 p. Mer info om hur det gick för våra kaniner hittar ni på sidan resultat.

Med hem kom också vår nya avelskanin, Samy Stud´s Jasmine, en havanahona från UK. Ett stort tack till Marianne som tog med Jasmine till Sverige åt mig.

2010-03-09
Till salu-sidan har blivit uppdaterad med info om de kaninungar som vi har till salu.

2010-03-07
Idag har vi varit på stamboksbedömningen i Nuntorp. Jag åkte dit med Linda från Ljs Kaningård som också föder upp Lejonhuvade kaniner. När det gäller resultaten så fick tre av mina kaniner 93 p och en blev nollad, men då han knappt har någon man kvar var det en ren chansning att ta med honom.

2010-03-05
Efter lite funderande hit och dit har jag äntligen bestämt mig för vilka djur som ska ställas ut i Tierp den 27 mars. Nu är de i alla fall anmälda och det ska bli intressant att besöka utställningen i Tierp för första gången.

En ny flik "Faktablad" har tillkommit. Där kan ni läsa om vad ni bör tänka på både innan ni skaffar kanin och även efteråt när ni har kommit hem med er nya familjemedlem. Där står också annat som är matnyttigt för en nybliven kaninägare.

2010-03-02
Jobbet med hemsidan fortsätter :) Ute till vänster finns nu en flik med Äldre avelsdjur. De som finns med på den sidan är de som på ett eller annat sätt varit viktiga för vår avel med de lejonhuvade kaninerna.

2010-03-01
I går anmälde jag fyra av våra lejonhuvade kaniner till Stamboksbedömningen i Nuntorp den 7 mars. Det blir första gången jag åker på en sådan bedömning så det ska bli spännande.

Till salu sidan har blivit uppdaterad med årets första kullar. Mer info om dem kommer framöver, förhoppningsvis hinner jag ta kort på kaninungarna i dagarna.

2010-02-27
En ny flik finns ute till vänster. Det är Kaningårdar, där kan ni hitta information om hur man ska gå tillväga för att registrera sitt kaningårdsnamn.

2010-02-25
Nu över till lite trevligare saker, vårt resultat på LU. Bedömningen av kaninerna gjordes på fredagen och alla resultat finns kvar och är bokförda. Prislistorna har man nu lagt upp på SKAF´s hemsida.

För våra kaniner gick det väldigt bra. För andra året i rad hade vi det högst bedömda lejonet på LU! Det var bara Lotta på PippiAdolf´s som kom upp lika högt poängmässigt på sin vita rödögda, också på 94.5 p i klass A. I klass B fick en svart hona 94.5 p.

Min vita rödögda hona, Crystal, fick ytterligare lite bättre poäng än sist, hon knep hela 94.5 p och Cinnamon gick från sina 93 p till 94 p. Vixen som ställdes ut för första gången fick 93.5 p :)

Dock hade jag två kaniner som blev nollade men det var väntat och inga allvarliga nollor. Den ena honan, Choco Fazette, vägde 100 g för mycket och blev nollad pga det. Den blå honan, Aurora, hade precis blivit skendräkig här hemma och plockat sig på magen och insidan av låren, nollan blev pga inget hår på låret. Med detta har jag beslutat att stambokföra Choco Fazette på sina 93,5 p och Aurora kommer att ställas snart igen.

Komplett resultat på våra kaniner kan ni se på sidan Resultat.

2010-02-22
Det är svårt att smälta det som hänt i helgen. Fortfarande pågår arbete med att gräva fram kaniner ur rasmassorna.

Våra egna fem lejonhuvade kaniner kom igår kväll hem välbehållna. Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad som har fått hem alla mina kaniner. Ett stort tack till alla som har jobbat hårt och fortfarande gör med denna tragedi!

Ett stor tack till Pia och hennes mor på Ströms Kaningård som tog hand om mina kaniner på LU och såg till att de kom hem till mig.

Det har kommit upp mer info på SKAF´s hemsida vilka kaniner som har hittats vid liv, respektive saknas eller är döda. Listorna kommer att fyllas på allteftersom. Listorna är dock preliminära, de inblandade jobbar på så gott de kan och det är lätt att det blir fel någonstans.

Havanahonan som vi efterlyste ägaren till igår har återförenats med sin ägare.

2010-02-21
Viktigt!
Vi efterlyser någon som har info om en upphittad kanin på LU. Den är uppfödd av mig och är märkt i vänster öra med 7133. Det är en mörk havana som är född den 25 november 2007.

Föräldrarna heter Hallsjös Roxsy (brun zobel) och Sagornas Creme de la Creme (havana).

Finns det någon som äger denna kaninen eller är dess köpare, ring mig på telefon: 0737-046053.

Kaninen är alltså upphittad och väntar på sin ägare!

2010-02-20
En helg i glädjens tecken har utbytts mot en stor tragedi. Taket över LU har rasat! Hälften av kaninerna befaras döda och många chockade uppfödare är på plats. Själv är jag hemma och önskar att jag var där och kunde hjälpa till :( Hur det har gått för våra egna kaniner vet jag ännu inte.

Tack och lov så hände detta i natt då lokalen var tom på folk. Jag blir alldeles skakis när jag tänker på vad som kunde ha hänt om taket hade rasat när alla människor var i lokalen......

2010-02-19
Idag startar LU, en av årets abosluta höjdpunkter. Fem av våra lejonhuvade kaniner är anmälda. Några av våra uppfödningar ställs också ut av sina nya ägare. Väntar och väntar på bedömningen....

Ni håller väl tummarna för oss!!

2010-02-17
Tack så jättemycket för alla gulliga kommentarer jag har fått på hemsidan. Jag hoppas ni, mina kära besökare ska ha lika stort nöje av den som jag själv.

Ni som har köpt kanin från mig eller har köpt någon av mina uppfödningar någon annanstans ifrån, hör gärna av er till mig. Det skulle vara roligt att få veta vart våra uppfödningar finns och eventuella framgångar :)

Ni som har en hemsida och en uppfödning från oss, maila, så länkar jag till er!

2010-02-14
Nu är den nya hemsidan online. Välkomna att kika runt.

Lämna gärna ett meddelande i vår gästbok :)

Mycket nöje!