Priser på våra lejonhuvade kaniner

Kaniner med stamtavla

För de kaniner som har en godkänd färg enligt Nordisk Kaninstandard medföljer en stamtavla. Dessa kaniner är öronmärkta i både höger och vänster öra, alternativt ringmärkt med en benring. Du kan då ställa ut kaninen på någon av alla de utställningar som arrangeras i Sverige. Priset kan variera från kanin till kanin beroende på färg, ålder och härstamning.

För att kunna ställa ut sin kanin måste man vara medlem i Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund.

Kaniner med härstamningsbevis

För de kaniner som ej har en godkänd färg medföljer ett härstamningsbevis. Ett härstamningsbevis är en egenhändigt skriven "stamtavla" för att ni som köpare ändå ska kunna se vilka färger och namn föräldradjuren har. Priset kan variera från kanin till kanin beroende på färg, ålder och härstamning.

Tinga kanin

Det går även bra att tinga en kanin, vi tar då 200 kr i handpenning. Handpenningen dras sedan av på priset när kaninen hämtas. Handpenningen fås ej tillbaka om inte kaninen hämtas enligt överenskommelse. Detta för att slippa sena återbud och samt då vi tidigare har sagt nej till andra intresserade köpare.

Intresseanmälan

Det går bra att göra en intresseanmälan och är inte bindande på något sätt. När rätt kanin dyker upp tar vi kontakt med er.

Förlorad stamtavla/ härstamningsbevis

Om ni har en kanin som är uppfödd av mig (märkt i höger öra med G13) och som saknar stamtavla eller härstamningsbevis kan jag skicka en ny till er! Pris för en ny stamtavla är 80 kr och för ett härstamningsbevis 40 kr.

Könsbestämning och kloklippning

Om ni är osäkra på könet på era kaninungar hjälpar jag er med detta för endast 10 kr per kanin.
Vi kan också hjälpa till att klippa klorna på era kaniner. Pris 15 kr.